Back to All Events

Studentafton med Elizabeth Nyamayaro

  • Stadshallen Lund 9 Stortorget Lund, Skåne län, 222 23 Sweden (map)

Studentafton presenterar en afton med Elizabeth Nyamayaro!

Studentaftonutskottet har äran att välkomna Elizabeth Nyamayaro, Senior Advisor to Under-Secretary-General & Executive Director för UN Women, samt ledare för kampanjen #HeforShe. Den 24 oktober byter hon New York och FN:s högkvarter mot Lund och Stadshallen för att gästa den andra Studentaftonen denna termin!

År 2014 skapades kampanjen #HeForShe, som en del av UN Womens arbete, med syftet att engagera människor världen över att verka som förespråkare för jämställdhet. Kampanjen riktade sig från början till pojkar och män men uppmuntrar numera alla människor att tillsammans arbeta för jämställdhet. År 2014 fick den stor medial uppmärksamhet efter ett tal som skådespelerskan och goodwill-ambassadören Emma Watson höll i FN:s högkvarter. Elizabeth Nyamayaro har varit med från kampanjens start och är FN:s huvudansvariga för den. 

Elizabeth Nyamayaro kommer att inleda aftonen med eget anförande på 15 minuter. Därefter följer ett samtal modererat av Catarina Rolfsdotter-Jansson, journalist, föreläsare, programledare och författare som bland annat skrivit flertalet böcker om hållbarhet och hälsa. Aftonen avslutas i vanlig ordning med en frågestund för publiken på 30 minuter. 

När: Den 24 oktober 2017 kl. 19.00
Var: Stadshallen i Lund
Pris: 70 kr för medlem i Studentlund, 90 kr för övriga

Biljetterna släpps torsdag 12 oktober klockan 12.00 och köps här: https://www.nortic.se/tickets/event/15486 eller via studentafton.se